PILI ČILI

Potrebno je: 1 belo meso bez kostiu, 2 manje  šargarepe, 1 koren peršuna, manji komad clelera,1 glavica crnog luka, malo ulja, ljute papričice, lovorov list, začin, biber, aleva paprika, kocka kokošije supe,1 manja konzerva pelata, 2 čena belog luka,seckan peršun,
kačkavalj i 250 gr.integralnih spirala ili druge testenine.
Belo meso iseći na štapiće ili kockice i na malo ulja ga ispržiti.
Kada je isprženo izvaditi ga i u to isto ulje dodati seckan crni luk, beli luk,i zelen.
Uz dodavanje supe malo po mal,o izdinstati  povrće i kada je već omekšalo dodati pelat, biber,začin, lovorov list, ljute papricice po svom ukusu i sve to zajedno krčkati  jedno pet minuta. Na klraju dodati seckan peršun i  obarenu integralnu ili drugu testeninu.
Sve izmešati, probati, ako je potrebno dodati malo soli pa preručiti u vatrostalnu posudu ili neku drugu za pečenje.Odozgo narendati kačkavalj i dodati malo plavog plemenitog sira a može i bez njega. Zapeci u rerni 10-15 minuta na 200 stepeni.